lördag 14 november 2020

Tufft för boende och personal med smitta på äldreboende



DET ÄR INTE så ofta vi äter ostkaka hemma hos oss men när det under lördagen var ostkakans dag blev det till att smaka denna läckerhet vid eftermiddagsfikat. 

VI HÄR MITT i Småland vet att allra bäst är det om ostkakan  är hembakad eller kommer från vår egen lokala tillverkning i Vrigstad. Sveriges i särklass bästa fabrikstillverkade ostkaka är definitivt Vrigstad ostkaka! http://www.vrigstadostkaka.se/

TYVÄRR HAR VI nu fått fler fall av coronasmitta inom äldrevården.  Samhällsmittan nu så stor att det är oundvikligt att smittan kan tränga sig in och drabba vem som helst. Det är tufft för äldre att drabbas av denna smitta men känns tryggt att kommunens personal har tillgång till  den utrustning som behövs. De är också väl förberedda  för att hantera också ett sådant här ansträngande läge. Jag känner stor beundran och tacksamhet för det arbete som utförs av vår personal!

PÅ FÖLJANDE LÄNK kan du se kommunens pressmeddelande om smittan inom särskilt boende:



Covid-19: Ytterligare fem brukare smittade på särskilt boende 

PRESSMEDDELANDE: Tidigare i veckan rapporterades ett konstaterat fall av covid-19 inom särskilt boende i Sävsjö kommun och ett inom hemtjänsten. Nya provsvar visar att ytterligare fem brukare på samma boende påvisats vara smittade idag. 

 Sävsjö kommun har hittills varit relativt förskonad från smittspridning inom såväl hemtjänst som särskilt boende. När en smitta uppstår provtas rutinmässigt fler brukare och personal på samma avdelning. De provsvar som kommit in till socialförvaltningen idag visar att totalt sex brukare på samma boende i kommunen har covid-19. 

 Personalen har tät dialog med smittskyddsenheten. Man har även tagit kontakt med alla anhöriga. Samtliga brukare uppvisar milda symtom. De brukare som uppvisat negativa testsvar har isolerats för att undvika ytterligare spridning.

 – Vi har en erfaren personal och gott om skyddsutrustning. Personalen har följt alla vårdhygieniska riktlinjer men smittan finns spridd i samhället och är svår att hindra trots följsamhet av Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Den här händelsen visar att vår avrådan från att besöka särskilda boenden är relevant. Gör inga besök om det inte är nödvändigt, säger Linda Björk, socialchef i Sävsjö kommun.