tisdag 20 oktober 2020

Kommunstyrelse med hotell, heltider, IM och budget mm

Arbetsdagen började med en intervju av Felix Petersson
som sändes direkt i radions P4
KOMMUNFULLMÄKTIGES beslut om att köpa “Sävsjö Stadshotell” blev ett av de ärenden som diskuterades på dagens möte med kommunstyrelsen. Kommunens utvecklingsavdelning fick uppdraget att ordna med ett snabbt övertagande och planering för verksamhet i fastigheten.

SOCIALCHEF LINDA BJÖRK redovisade de tuffa utmaningar som finns med att ordna en organisation som ger en ökad andel heltidstjänster och som möter framtidens utmaningar inom omsorgen om äldre. Det beslutades att denna information ska delges kommunfullmäktige.

KOMMUNSTYRELSEN GICK  igenom underlag och förutsättningar för budgetbeslutet som ska tas i nästkommande kommunstyrelse avseende drift, investeringar och taxor. Det är nu upp till de politiska partierna att sammanställa sina budgetförslag. 

DET VAR I ÖVRIGT på sammanträdet en bra information från IM-hemmet. De berättade om hur de tack vare ett Idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Sävsjö kommun kan göra ett framgångsrikt arbete för integration. På agendan fanns också en rad motioner och medborgarförslag. Det beslutades om att ge bidrag till en belysning av det nya allaktivitetsområdet i Vrigstad och om att ordna en ny parkering vid Sävsjö fritidsområde .