onsdag 12 augusti 2020

Viktigt att Aleholmsskolan ständigt utvecklas

En elev vid vårt industriprogram på Aleholmsskolan
som utför avancerad svetsning
MÖTEN MED ungdomar, föräldrar och företagare har övertygat mig om hur viktigt det är att vi har en gymnasieskola i vår kommun.

FÖR MÅNGA ELEVER är en gymnasieutbildning på hemmaplan bästa alternativet och en väg till fast jobb. För en del en bra grund inför fortsatt utbildning. För föräldrar känns det tryggt när barnen finns kvar i närheten under gymnasieåren. Företagen och vår kommunala vård- och omsorg är angelägna om gymnasieskolan för att de behöver den kompetens som skolan levererar.

MEN ATT DRIVA en gymnasieskola är en stor utmaning eftersom konkurrensen från andra kommuner och privatskolor är enorm. Ska Aleholmsskolan finnas också i framtiden så måste den ständigt utvecklas och vara fortsatt på topp så väl som upplevas attraktiv.

VI SOM POLITIKER är överens om att satsa på vårt gymnasium och för några månader sedan beslutades om att investera åtskilliga miljoner på ombyggnad av bland annat Aleholmsskolans entré. Vi bereder just nu möjligheten att bedriva en Mototcross- och Enduroprofil som ett riksidrottsgymnasium med intag av elever från hela Sverige. Om vi får denna utbildning godkänd kommer det bidra till över 30 nya gymnasieelever årligen!

DET ÄR VIKTIGT att utvecklingsarbetet håller farten uppe och därför har jag idag bjudit in till en träff med ledningen för Barn-utbildningsnämnd/förvaltning. Vi har haft ett konstruktivt samtal och fått en bra rapport om det arbete som pågår. För min del har jag lagt med Aleholmsskolan som ett av ärendena på kommunstyrelsens sammanträde på tisdag.