måndag 13 januari 2020

Södergården pratade vildsvin i P4 och korkad förstörelse

Området var fullt av glas, batterier och sönderslagna lampor 
EFTERMIDDAG I P4 med Sanna Hermansson och Elin Ericsson handlade idag om vårt beslut i kommunstyrelsen om att servera vildsvinskött inom äldreomsorgen. Elin besökte Södergårdens äldreboende i Stockaryd och intervjuade både köksansvarig och pensionärer. Jag tycker det är roligt att vårt beslut får så mycket och positiv uppmärksamhet! Du hör reportaget på följande länk: https://sverigesradio.se/avsnitt/1427890

JAG SAMTALADE PÅ morgonen med flera upprörda Stockarydsbor som besökt samhällets återvinningsstation. Jag åkte omgående dit för att kolla läget.  Hela området och även plan och jord och stenhögar omkring stationen var belamrade av sönderlaget glas, glödlampor och batterier. Förvaring för batterier och glödlampor var helt tömda och grejorna utslängda.

EMELLANÅT BRUKAR det vid containrarna finnas bilbatterier, oljedunkar och flaskor med okänt innehåll. Då är det mindre nogräknade, lata och slarviga personer som egoistiskt tycker det enklaste sättet att bli av med sin skit är att ställa ner det vid återvinningen så får någon annan ta hand om det. Men att som nu slå sönder och sprida ut sönderslagna flaskor, lampor och batterier är korkat och farligt för både andra människor och miljön.

FTIAB HAR ANSVARET FÖR återvinningsstationen och kommunen har under dagen haft kontakt med dem. Vi från kommunen har också varit på plats för att göra området snyggt och säkert igen. Socialförvaltning och skola agerar utifrån att det förekommer uppgifter om att det kan vara unga personer som är skyldiga.

TACK ALLA SOM OMGÅENDE såg till att börja arbetet med att göra i ordning Stockaryds återvinningsstation!