torsdag 6 juni 2019

Trevligt Nationaldagsfirande i Stockaryd

DET VAR FÖRTRÄFFLIGT att det kom så mycket folk till Järnvägsparken när vi firade Nationaldag. Heidi Holmberg hälsade välkommen och min uppgift för dagen var att hålla ihop programmet som konferencier.

FRANS HAGMAN, pastor i Frikyrkan, höll ett fint nationaldagstal om hur viktigt det är att vi bryr oss om varandra och sträcker ut en hjälpande hand när det behövs. Han lyfte fram bibelorden om Gyllne regeln och att besegra det onda med det goda och avlutade sitt tal med att utbringa ett fyrfaldigt leve för Sverige.

VIKTOR DAGMAN OCH NICLAS ERIKSSON från Startist sjöng ett knippe fina sommarmelodier och medverkade gjorde också Vaggerydsbandet American Hymns. Wow vilket härligt gäng! De sjöng amerikanska läsarsånger med vacker stämsång, musikalitet och smittande spelglädje. Stilen var väl mest åt country men det fanns också en touch av blues, gospel och bluegrass. American Hymns en mycket trevlig bekantskap!

EN STOR STYRKA i Stockaryd är att så många ställer upp och gör stora ideella insatser. Anne-Lie Gunarsson och Åsa Wetterström hade ordnat fika i Stationshuset och där blev överskottet 1000 kronor som går till barncancerfonden, bra initiativ! Svenska kyrkan, Räddningstjänsten, Samhällsföreningen, UV-kåren i Stockaryds frikyrka med flera var på plats och bidrog till dagens alla aktiviteter. Till mångas glädje gjorde också polisen ett oväntat besök och lät bland annat barnen kolla i den nya fräscha polisbilen. En fin eftermiddag i strålande solsken och hjärtlig stämning. Tack alla som gjorde detta till en bra eftermiddag i Stockaryd!

PÅ FÖLJANDE LÄNK SER DU foton från Nationaldagsfirandet:


Fler bilder och dessa foton i högre upplösning finns på Facebooksidan Framtid Stockaryd