onsdag 15 maj 2019

Tussilagon överraskade av vitsippspris

Karin Blom, Fredrik Håkansson, jag och Turid Martinsson
TUSSILAGON I FÖREBERG firade trettioårsjubileum med öppethus, aktiviteter och gott fika när vi ikväll överraskade med ett besök för att dela ut årets Vitsippspris. Varje år delar Kristdemokraterna ut ett sådant pris för att uppmuntra insatser utöver det vanliga. I år var det Förskolan Tussilagon som fick detta pris!

ÅRETS PRISTAGARE är en fantastiskt fin verksamhet som bidragit till utveckling av hela Hjälmserydsbygden. Förskolan Tussilagon bidrar till trygg barnomsorg, valfrihet och att sprida goda värderingar utifrån sin tydliga kristna profil. Förskolan och den lokala församlingen har också blivit en naturlig mötesplats för hela bygden. Tussilagon är en mycket värdig pristagare av Vitsippspriset!

FÖR FREDRIK HÅKANSSON och mig var det lite speciellt roligt att få dela ut priset eftersom vi båda var i lokalerna som barn. Fredrik är uppväxt bara något 100-tal meter från Tussilagon. Jag och min bror gick på Söndagsskola i missionshuset som fanns då. På marken som nu är parkering låg ett hus där min pappa Laile växte upp.

PÅ LÄNKEN kan du läsa hela motiveringen till årets Vitsippspris:




Vitsippspriset 2019
tilldelas Tussilagon



Förskolan Tussilagon är ett utmärkt exempel på en bra fristående förskola som ger föräldrar valfrihet och som bidrar till att kommunen kan möta efterfrågan på barnomsorg. Till alla barn erbjuds en trygg, positiv och utvecklande miljö!

Förskolans namn är valt utifrån en vårblomma och det har genom åren blivit tydligt att de väl lever upp till sitt namn. Förskolan Tussilagon har visat att de har djupa rötter i Hjälmserydsbygden är uthålliga och tåliga. De bidrar till lyskraft, glädje, framtidstro och en levande landsbygd. Med sin kristna profil tillför de bygden goda värderingar och en välgörande atmosfär. Förskolan, med sin koppling till Förebergs missionsförsamling, engagerar många frivilliginsatser. De har blivit en viktig mötesplats genom att regelbundet ordna välbesökta aktiviteter.

Förskolan är en i bygden viktig och eftertraktad arbetsgivare och har alltid visat en fast framåtinriktad ledning. Den stora insats som gjorts av Karin Blom är värd att särskilt notera.

Kristdemokraterna gratulerar till 30-års framgångsrik verksamhet och önskar lycka till i arbetet framöver! Tussilagon är precis som Vitsippan en tidig vårblomma och de har många liknande goda egenskaper. Förskolan Tussilagon är en värdig mottagare till vitsippspriset 2019!


Sävsjö den 15 maj 2019


Fredrik Håkansson Ordförande            Stefan Gustafsson Gruppledare


Kriterier för Vitsippspriset i Sävsjö kommun
Kristdemokraterna i Sävsjö kommun delar årligen ut ett ”Vitsippspris” för att uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i vårt närsamhälle oavsett om de sker i det tysta eller i strålkastarljuset. Vitsippspriset har sin utgångspunkt från den fina vårblomman vitsippan som också är symbolen för Kristdemokraterna. Partiets vitsippa talar om enkelhet, äkthet och samtidigt mänsklig ofullkomlighet. Mitt i denna ofullkomlighet uträttar människor stordåd – ofta i det tysta. Vitsippspriset delas ut för gärningar gjorda i denna anda och är avsett som en uppmuntran och ett erkännande till någon enskild eller organisation som har uträttat något utöver det vanliga.