måndag 6 maj 2019

Regiondag och äldretema på gruppmöte

Många kom till kvällens gruppmöte
DET ÄR BRA ATT Region Jönköpings län tagit initiativ till att under måndagen samla länets främsta företrädare för kommuner, länsstyrelse, riksdag och regering till en regiondag i Jönköping!

INFRASTRUKTURMINISTER Thomas Eneroth var på plats och talade framförallt om satsningar på stambanor. Han jobbar för att kostnaden för höghastighetståg inte får bli för stor och han nämnde som exempel på detta att det kan bli 250 km/h för tågen. Detta är ett rimligt och billigare alternativ än det annars önskade 320 km/h. Han poängterade noga att en satsning på höghastighetståg inte får påverka satsningar på befintliga stambanor som exempelvis Södra stambanan. Under regiondagen i övrigt blev det information och samtal om bredband, digitalisering, kompetensförsörjning och gjordes en framtidsspaning för hälso- sjukvård. En bra dag!

GRUPPMÖTE MED PARTIAVDELNINGEN var på programmet i kväll. Erika Mallander Karlsson bjöd på fika och höll i ordförandeklubban. Med var socialchef Miriam Markusson Berg och Therese Rostedt och de berättade om utmaningar inom äldreomsorgen och om vår nya äldreplan "Livslust hela livet". Roligt att mötet var välbesökt och att det som vanligt var en god stämning!