onsdag 29 maj 2019

Onsdagsräkning gav ingen större ändring av resultatet

Onsdagsräkningen i EU-valet
ONSDAGEN EFTER allmänna val görs en så kallad "onsdagsräkning". Det är kommunens valnämnd som möts för att räkna sent inkomna förtidsröster och poströster. Rösträkningen är öppen för allmänheten och eftersom jag är av den nyfikna sorten tittade jag in för att kolla hur rösterna fördelade sig. 

DENNA GÅNG VAR DET 68 röster som kommit in och flest av dessa fick SD med 16 röster och vi i KD fick 14 röster. Övriga partier fick alla under 10 röster. Detta ger bara en marginell förändring med en tiondel upp och ner lite olika fördelat i det totala röstresultatet för Sävsjö kommun.

JAG TOLKAR DET starka stödet för SD som att det finns en hel del i vår kommun som hoppas att SD ska förmå EU-parlamentet att sätta stopp för invandring. För oss i KD är det ett mycket stort förtroende att även i EU-valet bli största parti.Vi har i över tjugo år byggt ett allt starkare förtroende och det visar sig i alla val att människor i vår kommun gillar den politik som vi står för!  Jag tycker det är viktigt att alla ni som röstat på KD också får träffa våra företrädare i EU-parlamentet. Vi kommer därför att bjuda in framförallt David Lega men även Sara Skyttedal för besök i vår kommun.