fredag 4 januari 2019

Swedish Cup nordens största internationella tävling

Full koncentration krävs av skyttarna
JAG MÖTTE BARA GLADA människor och fick många positiva kommenterar när jag under fredagen tittade in på Skyttecenter!
    Det har blivit en god tradition att skyttar från när och fjärran kommer till Sävsjö för att under trettonhelgen samlas till Swedish Cup. I år är det 540 personer som tillsammans med familjer och intresserade, samlas i norra europas största skytteanläggning, Skyttecenter i Sävsjö!

NUMERA ÄR Swedish cup nordens största internationella tävling och det är hedrande för oss i Sävsjö att ha en så stor och viktig tävling i vår kommun. I år är tävlingarna lite extra spännande eftersom de avgör vilka skyttar som ska få vara med under kommande EM-tävlingar. Lite extra kul är att våra egna ungdomar från Aleholms Skyttegymnasium ligger mycket väl till och flera har en rejäl chans att göra bra resultat och även kvala till EM.

DENNA GÅNG är det 15:e upplagan av Swedish Cup. En tävling som nu etablerat sig som en av de riktigt stora med skyttar från den Svenska eliten och flera kända namn från andra länder. Denna gång är också vår arbetsmarknadsenhet, Jobbhuset,  med och ansvarar för Skyttecenters Café med fika, mat med mera. Ett bra upplägg för deltagarna i Jobbhuset och för tävlingen. Tack  Svenska Skyttesportförbundet, organisationskommittén, Jobbhuset och alla som hjälper till med att än en gång ordna detta fantastiskt fina arrangemang!

PÅ DENNA LÄNK kan du lyssna till radioreportage om allt ideellt arbete som sker under Swedish Cup: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=7125709