måndag 21 januari 2019

Politikerutbildning och interpellation om IT

UNDER DAGEN HAR ALLA politiker i fullmäktige, styrelser och nämnder varit samlade i Kulturhuset för en utbildning i det som styr och reglerar politiskt arbete. Denna gång har utbildningen genomförts av vår egen personal och det visade sig vara ett mycket lyckat grepp. Jan Holmqvist kommunchef, Karolina Olsson kommunsekreterare och Kristin Nilsdotter Isaksson utvecklingschef  gjorde en föredömligt fin insats!

FULLMÄKTIGE SAMLADES i kväll för sitt januarimöte. Kvällen stora ärende var beslut om inriktning på arbetet för att skapa bostäder för äldre i enlighet med den nya äldreplanen. I steg ett kommer undersökas om Ringgården kan bli demenscenter för Sävsjö stad. Det kommer tas fram underlag för byggnation av trygghetsboende och särskilt boende nedanför Ljunga Park och göras korttidsboende på Bryggarens plan två.

JAG SVARADE PÅ EN INTERPELLATION om möjligheten att påverka IT-kostnader i barn- och utbildningsnämnden.  Interpellanten önskade direkta överläggningar mellan sin nämnd och Höglandets IT om kostnader och kvalitet. I mitt svar redovisade jag att dialogen med Hit måste ske på en mer övergripande nivå när det är denna typ av kommunövergripande samarbete. När nämnden vill diskutera dessa frågor ska de vända sig till sin förvaltningschef eller kommunens digitaliseringsstrateg.