tisdag 25 december 2018

Vacker juldag och storm på lugna gatan

Stockaryds kyrka i vinterskrud
JULDAGSNATTENS BESÖK i Stockaryds kyrka var en mäktig upplevelse. Kyrkan var så vacker i vinterlandskapet. Inne i kyrkorummet möttes vi en förunderlig stillhet och en varm skön stämning. Kyrkan var full med tända ljus och allra längst fram Eva Spångbergs fina julkrubba. Förunderligt att i natten få sjunga med i de välkända julsångerna och ta del av julevangeliet. Gott att få förlåtelse för alla synder och avsluta midnattsmässan med att ta emot nattvarden. I midnattsmässan kändes det påtagligt att vi som var där kom nära Jesus, han som är julens verkliga centrum!

I JULHELGEN är gemenskapen med nära och kära viktigt. Roligt att få tid för att äta gott, gå skogspromenader, men också spela spel och samtala om saker som vi kanske inte annars har tid med. Det blir inte så mycket tv hemma hos oss men i år har vi kollat en del på TBN-nordics julsalong. För vår del tittar vi via Apple-tv och det fungerar alldeles utmärkt!

Storm på Lugna gatan en bra julkalender
VI HAR NU kollat färdigt på årets julkalender "Storm på Lugna gatan”. En trevlig julsaga med mycket duktiga skådespelare. Jag tycker den platsar bland de kanske tio bästa julkalendrarna genom alla tider, den är nivå med Selmas saga som sändes 2016. Det som drar ner betyget är att det några gånger är onödiga svordomar, i övrigt bra!

PÅ LÄNKEN kan du se min recension av Selmas saga:
http://savsjo.blogspot.com/2016/12/haller-med-selmas-saga-ar-en-av-de-basta.html