tisdag 6 november 2018

KS med budget, tomter, ristippar, lekpark och mer

Politiker och tjänstemän blickar ut över Slättsjön och
Horveryd vid ett besök tidigare under hösten
DEN STÖRSTA DELEN av dagens kommunstyrelse ägnades åt budget och verksamhetsplan för 2019. Budgetbeslutet togs i juni men kompletterades nu med taxor, mål och prioriterade utvecklingsområden.

NÅGRA SAKER som jag tycker känns lite extra bra att lyfta fram är en fortsatt satsning på svenskt kött, tio dialogmöten med medborgare, uppstart av ungdomsråd, en satsning på implementering av äldreplanen, utveckling av Sävsjö trädgård, fortsatt satsning på integration och så ska vi  förstås utveckla arbetet med företagande och entreprenörskap.

KOMMUNSTYRELSEN BESLUTADE att kommunen ska vara medfinansiär om Kulturhuset gör ansökan till Boverket för renoveringsåtgärder. Det blev beslut blev om detaljplan vid Vallsjön och om att avstå från att planera tomter i Horveryd vid Slättsjön.
    Ristippar, sortergård och renhållningstaxa var en fråga där det fanns många åsikter. Det beslutades att återremittera frågan till utskottet för mer beredning. Alla var överens om att det är viktigt att det blir rätt och är väl genomtänkt.  Kommunstyrelsen beslutade om en omdisponering av medel så att det kan ske en ytterligare satsning på Sockerklaras lekpark i Sävsjö.