söndag 11 november 2018

Uppskattad svärmor fyller 95 och tankar om världshistoria

En glad Svärmor firade med smörgåstårta och småländsk
ostkaka från Vrigstad
DEN HÄR HELGEN har vi firat Kerstin Magnusson som i dagarna fyller 95 år. Kerstin är för mig en uppskattad svärmor som genom åren visat mycket omtänksamhet, gett uppmuntran och ställt upp för oss som familj. Grattis Kerstin!

TÄNK VAD MYCKET som har hänt under de här 95 åren och just i november finns händelser som vi aldrig får glömma.
    Idag, söndagen den 11/11 klockan 11 så var det exakt ett sekel sedan vi fick freden efter första världskriget. Aldrig tidigare hade ett krig involverat så många och aldrig så många offer skördats för ett enda storkrig. 9 miljoner soldater dödades och det var också väldigt många civila offer. Runt om i Europa så är denna dag en speciell helgdag för att man särskilt ska minnas denna fredens dag.
    För 80 år sedan var det i Tyskland kulmen på en våldsam förföljelse av judar i det som senare blev kallat kristallnatten på grund av allt krossat glas. Judiska byggnader och affärer slogs sönder många dödades direkt och mängder av judar deporterades till koncentrationsläger
 
FÖRFÄRANDE NOG ser vi än idag hur människovärdet kränks och hur antisemitismen lever vidare. Om vi inte uppmärksammar de problem som finns idag, om vi inte ser mönstren, så har vi inte lärt oss någonting. Det är därför det är viktigt att minnas och aldrig någonsin ge efter för dessa förfärliga krafter. Jag är för min del stolt över att vara kristdemokrat och därmed vara en del av det parti som växte fram som motkraft till just nazism och kränkt människovärde.