fredag 16 november 2018

Sopigt, Dagens Samhälle!

Notis i veckans nummer av Dagens Samhälle
I EN NOTIS på avdelningen "Offside" i tidningen Dagens samhälle beskrivs vårt arbete för att få bättre ordning på vår sophantering på ett fult och felaktigt sätt. Tidningen skriver bland annat att "Sävsjö kommun misstänkte nyanlända för att skräpa ned på återvinningsstationerna"

DAGENS SAMHÄLLE försöker med sin text skapa en bild av att det fanns rasistiska motiv bakom vår ambition att förbättra informationen om sopsortering. Sanningen är precis tvärtom, motivet var att ge alla samma förutsättningar att sköta sin sopsortering. Bekymren med nedskräpning är stort och första förutsättningen för att det ska bli bättre är att alla vet vad som gäller. Vår informationssatsning är därför riktad mot alla som bor i vår kommun, inte bara mot invandrare.

I TIDNINGEN skriver man att vi satsat 200.000 kronor på information, det är inte heller sant. I dessa pengar ingår förbättrad belysning och andra åtgärder för att det ska bli bättre.

SOPIGT, DAGENS SAMHÄLLE att ni som "vår" kommuntidning förmedlar oriktiga uppgifter och försöker göra er roliga på vår bekostnad. Jag tycker det är plumpt och dåligt!

Jag har här tidigare varit kritisk till Dagens Samhälle och beskrivit hur man snodde en bild här från bloggen, det kan du läsa om på följande länkar:
http://savsjo.blogspot.com/2016/03/dagens-samhalle-struntar-i-upphovsratt.html
http://savsjo.blogspot.com/2016/03/verkligen-inte-vart-normala-modus.html