torsdag 4 oktober 2018

Urdåligt att lägga ner Trelleborg Wheels

Trelleborgs Wheels hade många anställda
DENNA VECKA avslutar Trelleborg Wheels sin verksamhet i Sävsjö.  Det är sorgligt att ett företag med en så stolt historia i vår kommun nu försvinner för alltid.

VI HAR I KOMMUNLEDNINGEN försökt hitta vägar för att företaget skulle vara kvar. Det har också tagits ett initiativ från lokala företagsprofiler. Dessa har utmanat företagsledningen i ett upplägg för att verksamheten skulle kunna vara kvar i Sävsjö. Inget har hjälpt eller fått företaget att ompröva beslutet att flytta till Lettland. Det är urdåligt av Trelleborg Wheels att inte ta till sig av dessa förslag som kunde gett möjlighet till utveckling istället för avveckling i Sävsjö.

DET ÄR BARA ATT ÄN EN GÅNG konstatera att det allt som oftast är negativt när ett familjeföretag får ägare som inte har den rätta känslan för företaget, personalen eller orten. Kortsiktiga vinster blir viktigare än långsiktiga investeringar. Volymer blir viktigare än kvalité. Personalen ses mest som produktionsenheter. Jag tycker det är trist, men det är tyvärr en inte helt ovanlig utveckling.

NI FÖRETAGARE som i motsatts till Trelleborg Wheels väljer att satsa i vår kommun, ni som utvecklar er verksamhet och bryr er om personalen och deras familjer är värda en eloge! Att det finns en god lokal företagsamhet är en motor för vår kommun och en förutsättning för resurser till skola, vård och omsorg! TACK!