måndag 8 oktober 2018

Polisen måste visa att de menar allvar med medborgarlöfte

På denna bild ser du hela sammanställningen av statistik från polisen
POLISENS STATISTIK  januari-september för Sävsjö kommun har redovisats. De flesta parametrar visar på att läget är relativt stabilt just nu och betydligt lugnare än för något år sedan.  Tre områden sticker dock ut rejält och det är de som är kopplade till alkohol och narkotika. Andelen ringa narkotikabrott, trafiknykterhetsbrott med mera är nästan ingenting. Jag tror tyvärr inte att detta beror på en kraftigt minskad användning av droger. Det statistiken visar är avsaknad av polisiär aktivitet.

I MAJ KOM VI överens med polisen om medborgarlöften som handlade om att öka upptäckten av narkotikabruk, främst hos unga i åldern 21 år och yngre. Detta för att minska bruket av narkotika. Polisen skulle lägga ner mycket arbete både med att identifiera ungdomar som brukar narkotika och göra olika polisinsatser.

DETTA DUGER ALLTSÅ INTE! Det är nu upp till bevis och för polisen att omfördela resurser så medborgarlöftet uppfylls och kampen mot droger syns och märks bland våra unga och i kommande rapporter med polisstatistik.

På denna länk kan du läsa om medborgarlöftet:
http://savsjo.blogspot.com/2018/05/okad-synlighet-och-kamp-mot-narkotika.html