söndag 21 oktober 2018

För mig intressant och användbart med pressklipp

ETT VALÅR SOM DETTA måste man som politiker prioritera och för min del är det bland annat ordning och reda som får stryka på foten. Jag sparar mycket pressklipp om vår kommun och i år har det blivit en hel del om valet. Jag klipper också ut goda idéer, statistik och annat som kan vara användbart framöver. I år har allt samlats i en enda stor hög.

EN AV DAGENS uppgifter har varit att gå igenom och skapa ordning bland alla dessa pressklipp. Jag har i eftermiddag särkilt noterat vilken oerhört negativ och pessimistisk syn som media under det här året basunerade ut om oss kristdemokrater. Statsvetare som Maria Demker, journalister som Kristoffer Törnmalm och Erik Fichtelius och stort sett alla tidningar sågade kristdemokraternas möjligheter att komma in i riksdagen. Man menade att KD var så utslätade, hade svag profil, var mesiga och så svaga att inte ens stödröster skulle kunna rädda partiet.

NU VET VI HUR DET GICK. Med Ebba Busch Thor i spetsen visade vi att vi vägrar att bli förminskade eller ignorerade. Med tydlighet och envishet stod vi upp för våra valfrågor på ett sätt som inget annat parti gjorde. Kristdemokraterna visade att vi är ett parti att lita på och att vi alltid står upp för människovärdet och att vård och omsorg är riktiga hjärtefrågor. Vi stod upp mot kvoterad föräldraförsäkring, böneutrop och genusflum i förskolorna. Vi visade att vi ville skapa en ny regering för landet och hade kandidater som Lars Adaktusson som vid sidan om partiledaren förmedlade stabilitet och förtroende!

VEM VET KANSKE var det de svartmålande dysterkvistarna som gav oss energi och motivation att kämpa så hårt och de som därmed medverkade till det oväntat mycket goda valresultatet?