onsdag 12 september 2018

Klimatvecka invigd, onsdagsräkning och HIT

Sammanbitna herrar ordnade onsdagsräkningen
NU ÄR ÅRETS KLIMATVECKA invigd och det gjordes gemensamt i länet men på lite olika sätt i alla kommuner.  Jag hälsade alla i vår kommun välkomna att delta på följande sätt "När vi ordnar en klimatvecka handlar det inte bara om oss utan framförallt om våra barn och barnbarn. Det vi gör för att skapa en hållbar utveckling är viktigt för kommande generationer! Ska vi lyckas att bli mer klimatsmarta måste vi samarbeta. Jag hoppas därför att du kommer med på våra intressanta aktiviteter under klimatveckan. Tillsammans kan vi uträtta mer än vad vi kan göra var och en själva. Hoppas att vi ses!”

DU KAN LÄSA OM alla aktiviteter som ordnas i vår kommun på följande länk:
http://www.savsjo.se/nyheter/2018-09-10-klimatveckan-2018.html

UNDER DAGEN HAR det varit så kallad "Onsdagsräkning" av valsedlar i kommunalhuset. Det är utlandsröster och sådana valsedlar som inte kom med vid räkningen på söndagskvällen. Sammanräkning innebar ingen större förändring i procent och ingen ändrad mandatfördelning mellan partierna.

STÖRSTA DELEN av dagen har jag varit på Ullinge värdshus för strategidagar med Höglandsförbundet. Idag har fokus varit utveckling av vår gemensamma IT-verksamhet. Vi hade Anders Thörn VD för kommunalförbundet Göliska IT på besök och han berättade om erfarenheter från sitt kommunsamarbete inom IT som är liknande det vi har på Höglandet. Intressant!