måndag 24 september 2018

Klimat med Nina och drönare i skog på företagsvecka

Nina Ekelund berättade om att det kan ge stora för
företagen om de jobbar med klimatomställning
NU ÄR ÅRETS FÖRETAGSVECKA igång! Först ut var en företagarlunch med Nina Ekelund som föreläsare. Nina är generalsekreterare för Hagainitiativet som är ett företagsnätverk som arbetar för att minska näringslivets utsläpp. Nätverket består av en rad viktiga företag som går i bräschen för att lyfta klimatfrågan och som genom nätverket vill visa att ambitiösa klimatstrategier ger affärsmässiga fördelar och ökad lönsamhet.

LRF grillade korv och informerade om det tuffa läget utifrån
sommarens torka
NINA ÄR EN BRA FÖRELÄSARE och hon förmedlade ett synnerligen angeläget budskap. Nina övertygade nog oss alla idag om hur viktigt det är att vi jobbar mer med klimatfrågorna som privatpersoner, kommun och företag. Det var lite särkilt roligt att lyssna till Nina eftersom hon har sina rötter i vår kommun och utifrån att hon har en bakgrund inom Kristdemokraterna där hon bland annat varit ledamot i partistyrelsen.

Testflygning av drönare var en del av kvällens program
LRF VAR MEDARRANGÖR vid en företagarträff  på Tallbacken i Stockaryd. Det bjöds på korvgrillning och visades hur det är möjligt att använda drönare inom skogsnäringen. Medverkade gjorde Annette Eilert och Katrin Magnusson från Skogsstyrelsen som via Leader Linné driver ett projekt om detta.
    Henrik Jönsson, Torreberga Maskinstation medverkade med att berätta om sitt företag där han bland annat odlar Humle. Henrik gjorde en intressant utblick om hur han tror lantbruket kan utvecklas på 20-30 år. Tack SNAB och Tillväxthuset för bra ordnad företagsdag!