måndag 17 september 2018

Fullmäktige med miljoner till Savman

ATT BYGGA UT BREDBAND är kostsamt men vi har i vår kommun under många år prioriterat detta arbete och ställt upp på en offensiv utbyggnad. Satsningen har möjliggjorts genom att energiskt söka stöd och bidrag exempelvis från det landsbygdsprogram som länsstyrelsen administrerar.

NU HAR STATEN dragit i bromsen och möjligheterna att få stöd har försvunnit för oss. Orsaken är att vi har kommit så långt i vår utbyggnad och bidragen går till andra kommuner som ligger sämre till. För att satsningen ska fortsätta och vi nå målet att ge alla fastigheter ett erbjudande om fiberuppkoppling så måste Savman nu låna upp pengar för fortsatt  utbyggnad. I kväll hade vi vid vårt fullmäktige uppe ett sådant förslag om att ge borgen för ytterligare lån på 15 miljoner. Det blev också denna gång ett enhälligt beslut om att ställa upp!

JAG ÄR HELT ÖVERTYGAD om att snabbt bredband och då framförallt med fiberteknik är nödvändigt för fortsatt tillväxt och god befolkningsutveckling. Detta bevisas bland annat av att efterfrågan på snabbt bredband ökar allt mer både från privatpersoner och företagare. Så viktigt att vi jobbar vidare på att kunna erbjuda bredband till alla!