torsdag 13 september 2018

Engagemang, erfarenhet och SAMARBETE i praktiken

Vi måste få bukt med nedskräpningen
av återvinningsstationer. 
I VALRÖRELSEN så lyfte vi fram "Engagemang, Erfarenhet och Samarbete för Sävsjö kommuns bästa" som vår devis. Vi fick mycket positiv respons för detta.

NU HAR DET vardagliga arbetet att omsätta politik i verklighet börjat igen. Torsdagen har handlat om just samarbete mellan kommuner. Förmiddagen på Ullinge värdshus om hur vi går vidare med arbetet i Höglandsförbundet. Kan vi utveckla vårt IT-arbete? Hur formeras gemensamma Överförmyndarverksamheten i Vetlanda? Vilka nya områden kan vi tänka oss att samarbeta omkring? Viktiga frågor som gav intressanta diskussioner!

EFTERMIDDAGEN VAR JAG i Vetlanda för samtal om samarbete inom avfallsområdet. Vi behöver komma vidare med ökad källsortering och få en bättre ordning framförallt på våra återvinningsstationer där nedskräpningen de senaste åren varit helt förfärlig. Samtalen denna eftermiddag var mellan Aneby-, Eksjö-, Nässjö-, Vetlanda-, Sävsjö- och Uppvidinge kommuner om möjligheten till ökat samarbete för att ordna detta på bättre sätt.

EFTER EN DAG om samarbete kan jag bara konstatera att alla säger att de vill samarbeta. Men samtidigt är det svårt för en del att gå från munnens bekännelse till verklig handling. Faktum är att om vi ska lyckas få till framgångsrika samarbeten så måste alla vara beredda att både ta och ge. Vi måste också jobba på envist och uthålligt för att nå fram till lösningar som passar alla!