söndag 17 juni 2018

Signum bygger husfabrik i Stockaryd

Huvudkontor för Willa Nordic i Stockaryd
EN GLÄDJANDE NYHET om en helt ny husfabrik i Stockaryd kom nu via ett pressmeddelande. Det är husföretaget Willa Nordic som tillsammans med Signum Fastigheter bygger en helt ny fabrik via det gemensamt ägda bolaget Signum Prefab.

DET ÄR SNABBA PUCKAR som gäller för den nya fabriken ska stå klar redan under första kvartalet 2019. I fabriken ska byggas unika designhus,flerbostadshus med en kapacitet på 200 hus per år. Genom samarbete mellan Willa Nordic och Signum räknar man med att kunna producera bostäder som både har låg kostnad och den välkänt höga "Stockarydskvalitén".  En mycket fin etablering i vår kommun. Vi hälsar Signum VÄLKOMNA till Sävsjö kommun och Stockaryd!

På följande länk kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet:


Pressmeddelande


Signum Fastigheter och Willa Nordic bygger ny fabrik via det gemensamt ägda bolaget Signum Prefab


Skapar nytänkande affärsmodell som möjliggör att man kan få råd att bo i ett högkvalitativt
designhus till ett pressat pris

Ola och Fredrik Thunell, framgångsrika ICA-handlare som vunnit pris som Gasellföretag i Dagens Industri bytte 2014 bransch till Fastighetsutvecklare. De etablerade då tillsammans med Mikael Hultman på byggföretaget LMR Byggnads AB som har 30 års byggerfarenhet inom segmentet unika arkitektritade hus - Signum Fastigheter. Företaget har inspirerats av ICA´s modell med förmåga till effektivitet och kundfokus för att sedan omsätta den till den extremt konkurrensutsatta bygg- och fastighetsbranschen.

Nu när bostadsbranschen svajar i kombination med dagens bostadsbrist lägger Signum Fastigheter in en högre växel och hårdsatsar för att ta tillvara på de möjligheter som uppstår, utmana fastighetsbranschens konservativa affärsmodell och erbjuda en nytänkande, kvalitativ husserie till ett överlägset bra pris.

I dagarna har Signum Fastigheter ingått avtal med kvalitetshus-tillverkaren Willa Nordic AB för att uppföra en ny husfabrik i småländska Stockaryd för att kunna producera sin nya husserie. Att fabriken byggs just för att producera en specifik husserie är ovanligt kostnadseffektivt och optimerat.

Ny affärsmodell som främjar slutkund

Kort innebär affärsmodellen att Signum Fastigheter skall äga hela värdekedjan, från ax till limpa, för att kunna bli mer effektiva och driva kostnader ur systemet samt säkerställa en unik marknadsposition genom att erbjuda kvalitativa designhem till den breda massan.

Signum har vänt på hela bostadsutvecklings-processen genom att ställa frågan: hur mycket kan till exempel ”polisen och sjuksköterskan” betala för ett hem med hög kvalitet och designfaktor i realiteten? Vad tjänar de och vad ställer banken för krav på dem? Utifrån det har Signum tagit fram en husserie i olika storlekar som uppfyller såväl denna breda massans husdröm som deras betalningsförmåga.

För att komma ned i pris för slutkund har Signum Fastigheter rådfrågat alla berörda yrkeskategorier/hantverkare i det egna byggföretaget för att optimera husseriens konstruktion redan från början och underlätta byggandet i såväl fabrik som på plats. Samtänket och att alla discipliner kommunicerar och skär kostnader tillsammans gör att slutkunden får ett mycket prisvärt hem. Prestigefulla och prisade Design- och arkitektbyrån Koncept har sedan lyssnat på reella kundgrupper och därefter skapat 3 designlinjer; Snö, Skog och Sjö efter deras olika preferenser med målet att det blir ett enkelt husköp men samtidigt med hög designgrad. Hus där man väljer kvalitet, äkta material och design snarare än varumärke.

Ax-till-limpa-produktion

Genom att nu se till att Signum Fastigheter kontrollerar hela värdekedjan med egen utveckling, markbolag, husfabrik, byggbolag och dessutom nyligen ett eget förvaltningsbolag blir Signum Fastigheter unikt i sitt slag.

-Vi har hittat en spännande kombination ifrån ICA´s förmåga att pressa kostnader i ett system vad gäller inköp, logistik , effektivitet, struktur och processer plus Signums byggerfarenhet, via LMR Byggnads AB, med 30 års erfarenhet av högkvalitativa husprojekt. Att vi dessutom bygger fabrik med kvalitetsleverantören Willa Nordic gör att det inte går att jämföra oss med någon annan part, säger Petter Ski, ny styrelseordförande i Signum Fastigheter.

Fabriken

Fabriken ska stå klar första kvartalet 2019 och Signums första leverans av sin unika designhusserie kommer byggas för projektet Stenby Ängar i Eskilstuna. På sikt kommer flerbostadshus (hyresrätter och bostadsrätter) att produceras här enligt samma tänk. Fabriken kommer att ha en kapacitet att leverera 200 hus per år.

------------------------------------------------------------------------------------

För mer information

Fredrik Thunell , Marknadschef Signum Fastigheter
0705-44 47 66
Mail: fredrik.thunell@signumfastigheter.se
www.signumfastigheter.se

Signum Fastigheter

Signum Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med nytänk och passion som drivs av att erbjuda ”Hem med hög kvalitet och design till alla”. Genom att äga hela kedjan i byggprocessen via eget utvecklingsbolag, markbolag, egen husfabrik, byggbolag med över 30 års erfarenhet av kvalitetshus och dessutom ett eget förvaltningsbolag är man unika i sitt slag. En trygg leverantör som har en exceptionell förmåga att bygga hus med designfaktor och kvalitet till ett bra pris.

Signum 
Fastigheter förser marknaden med värdebeständiga kvalitets-bostäder i trä som håller över tid. Stort personligt engagemang och genuin omsorg om kunden kännetecknar Signum. Signum Fastigheter är bland annat aktuella med projektet Stenby Ängar i Eskilstuna, Å-husen i Trosa och Park 21 i Sollentuna.