onsdag 20 juni 2018

Klimatprisbesök och satsning på nya företag

Marcus och Emma Söderlind odlar ekologiska grönsaker. 
KLIMATRÅDET I Jönköpings län är ett av de uppdrag i regionen som ger intryck och kunskap som är värdefull i arbetet på hemmaplan. Vid dagens Klimatråd blev det ett studiebesök hos förra årets vinnare av klimatpriset, Söderlinds ekologiska grönsaker och Långhult biogas AB.

 DESSA GRÖNA FÖRETAG ligger alldeles utanför Habo och de samverkar genom att Långhults gödsel via en biogasanläggning producerar el där överskottsvärmen går till växthuset hos Söderlinds. Imponerande att se hur dessa företag genom gott samarbete kan producera klimatsmart nötkött och mycket goda så väl som nyttiga grönsaker!

KREDITGARANTIFÖRENINGEN i Jönköpings län är ett annat uppdrag i regionen. I dag har det varit styrelsemöte och stämma. Ända sedan verksamheten startade har jag funnits med i ledningen, nu som vice ordförande. Verksamheten är under utveckling genom samarbete med Science park systemet i Jönköpings län. En viktig verksamhet som kan ge riskkapital till nya företag och som för mig ger ett bra nätverk inom företagandet i länet.