söndag 24 juni 2018

En skön våg av motkraft mot den avskyvärda rasismen

Näthatet mot Jimmy Durmaz har vänts
i en positiv våg av stöd och kärlek
IGÅR SKREV JAG OM händelsen med en nazistflagga i samhället där jag bor. I dag förstärks känslan av obehag och beslutsamhet när jag läser om det avskyvärda rasistiska hat som florerar på sociala medier mot fotbollsspelaren Jimmy Durmaz.

 TYVÄRR HAR RASISMEN steg för steg etablerat sig som ett av samhällets största gissel. Precis som nazistflaggan i Stockaryd igår väckte en våg av beslutsamhet så verkar hatet mot Jimmy idag ha blivit den tändvätska som behövdes för att Svenska folket ska reagera och säga stopp, nu räcker det! Det känns så gott att se den våg av stöd och kärlek till Jimmy väller fram på nätets olika plattformar.

ÄNTLIGEN KLIVER MÄNNISKOR FRAM och visar att i vårt land visar man varandra respekt, i vårt land står vi upp för alla människors unika och lika värde, i vårt land kämpar vi för kärlek och mot hat!

NU GER VI ALLT STÖD och support till laget och Jimmy Durmaz inför onsdagens avgörande fotbollsmatch mot Mexico. Vi är stolta över vårt landslag och kommer ge det vårt stöd i medgång så väl som i motgång! Heja Sverige!