onsdag 11 april 2018

Morgon i P4, Öppet jobbhus och integration i Rörvik

Trångt om P-utrymmet utanför
jobbhuset när det var Öppet hus
MALTE OCH SANNA på ”Morgon i P4” var nyfikna på kommunens goda ekonomiska resultat. Så dagen började för mig med ett intressant samtal direkt i radion. Detta kan du höra 1 timma och 50 minuter in i programmet på denna länk:
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1052189?programid=2260

JOBBHUSET HADE UNDER ONSDAGEN öppet hus och många nyfikna kom för att titta runt i lokalerna och lära sig lite mer om verksamheten. Jobbhuset har under många år haft en mycket viktig funktion för att både ungdomar och vuxna ska komma i arbete, utbildning eller annan sysselsättning. Just nu är det många med utländsk bakgrund som via jobbhuset får en väg in i jobb. Roligt att se hur det fungerar och framförallt roligt att träffa den kompetenta och engagerade personal som är motorn i detta lyckade arbete.

RÖRVIKS BYGDEGÅRD VAR målet för dagens sista möte där jag träffade företrädare för samhällsföreningen och den nybildade föreningen Rörviks Samhällsorientering. De gör ett fantastiskt arbetet för integration genom att skapa gemenskap och hålla i undervisning för nya svenskar. Ett fint initiativ och ett mycket bra arbete!