lördag 24 mars 2018

Grattis Energicentrum A6

Helmer Andersson Vice ordförande i Njudung energi,
Peter Lameksson Energirådgivning A6 och Anna Brentel
Njudung energi visar olika typer av belysning
MED ENERGIMÄSSA, tävlingar och olika aktiviteter firades idag 20 årsjubileum för Energicentrum A6!

SÄVSJÖ KOMMUN är en del av detta samarbete som sker mellan oss i Sävsjö, Jönköping, Habo, Mullsjö och Vaggeryd kommuner. Finessen är att vi genom att gemensamt använda våra kommunala bidrag från Energimyndigheten får resurser att erbjuda våra medborgare en professionell, kostnadsfri och opartisk energirådgivning.

GENOM ÅREN HAR detta varit en uppskattad och väl fungerande verksamhet där frågorna har förändrats mycket. Från en början handlade ofta om att hitta alternativ till oljeeldning. Idag handlar det om LED-teknik, solel och elbilar bland annat. För oss i Sävsjö kommun  har det varit bra att kunna besöka utställningen på A6 men framförallt att man också vissa tider är på plats i Sävsjö för att ge rådgivning. Man deltar också alltid i aktiviteter som Vårglada Sävsjö och Gammeldags marknad. Samarbetet har hittills skett i bolagsform men som beslutades i senaste fullmäktige kommer det så småningom att ske via ett samverkansavtal istället. Men det är inget som påverkar medborgarna som också fortsättningsvis ska få del av denna förnämliga gemensamma energirådgivning.

VILL DU KOMMA I KONTAKT med Energirådgivning A6 går det bra att besöka utställningen eller ta kontakta via mail info@energicentrum.se. Det går också bra att ringa på telefon 036 – 12 87 60, dit ringer du också för att boka tid för rådgivning.

VI I SÄVSJÖ KOMMUN säger tack för gott samarbete och gratulerar till de 20 åren!