lördag 13 januari 2018

Vi måste agera mot förföljelsen av kristna

Ju rödare färg desto mer förföljelse av kristna enligt
World Watch List
FÖR OSS SOM LEVER mitt i det småländska bibelbältet är det svårt att ta in hur förfärligt förföljelsen av kristna breder ut sig över världen. I dag har jag läst igenom statistik och underlag som organisationen Open Doors presenterat i sin årliga undersökning World Watch List. Där framgår att Nordkorea, Afghanistan och Somalia är de tre länder i världen där kristna förföljs, hotas, trakasseras och mördas allra mest. Av de tio länder som mest förföljer de kristna är åtta muslimska länder.  Men allra värst är kommunistiska Nordkorea och de har legat i topp de senaste 17 åren.

ÖVER 215 MILJONER människor fick under 2017 uppleva stark förföljelse för att de var kristna. Nu är det hela 80 procent av all religiös förföljelse som drabbar kristna. Under 2017 var det 800 attacker mot kristna kyrkor och cirka 70 000 kristna som hålls fängslade i arbetsläger. Statistiken talar sitt tydliga språk och manar oss som lever i ett fritt land att kliva fram i stöd för förföljda kristna över världen. Tyvärr har vi idag en regering som i denna fråga är oerhört mjäkig och uddlöss. Det behöver bli en helt annan skärpa i den svenska utrikespolitiken på detta område

LARS ADAKTUSSON är den politiker som allra mest kraftfullt tagit sig an förföljelsen av kristna som en hjärtefråga. För min del hoppas jag på honom som utrikesminister i en ny regering efter valet. Lars kommer till Kulturhuset i Sävsjö på eftermiddagen den 24 februari för att bland annat tala om förföljelsen av kristna. Skriv in detta datum i din kalender och prioritera att vara med på detta mycket viktiga möte!