onsdag 3 januari 2018

Upp till kamp mot vandalism och nedskräpning

Busskuren vid Häggatorps vägskäl idag
DESSA LATA OCH FRÄCKA uslingar som dumpar skräp lite varstans och som slår sönder skolor, busskurer och annat borde få en ordentlig uppsträckning!

DET ÄR NU EN nästan konstant nedskräpning av återvinningsstationer och ristippar. En del är så till den milda grad lata att de bara ställer ner påsar med flaskor och papper utan att ens orka stoppa detta i avsedda containers, hur slarvig får man vara? En del kör ner soffor och spisar och bara hänsynslöst dumpar dem på stationerna.

JUST NU ÄR DET OCKSÅ mycket skadegörelse. Vallsjöskolan har i helgen fått fönster sönderslagna och stuprännor nedrivna. På resan till jobbet noterade jag att busskuren vid Häggatorps vägskäl var sönderslagen.

ALL DENNA FÖRSTÖRELSE kostar oss medborgare stora onödiga pengar och tar resurser som behövs till undervisning och vård. Det ger otrivsel och det skapar också farliga miljöer. Dessutom vet vi att skräp föder skräp – att redan nedskräpade platser drar till sig mer skräp. När något är sönderslaget leder det till att ännu mer förstörs.

DETTA OTYG MÅSTE få ett stopp. Oavsett om det beror på att man inte bryr sig, eller om det helt enkelt handlar om bristande uppfostran, eller något annat, så måste det bli en ändring. Jag kommer ta initiativ till att vi som kommun gör vad vi kan. Jag vill pröva legitimering och kameror vid återvinningsstationer. Vi måste öka informationsinsatserna så att ingen ska kunna säga att de inte vet vad som gäller i vår kommun. Vi måste arbete ännu tuffare mot alkohol och droger. Vi ska kräva att personer med ursprung i andra länder skaffar sig information om vad som gäller i Sverige och följer det som är vår syn på ordning och sopsortering. Vi ska uppmana föräldrar att kolla upp vad deras barn gör på kvällar och nätter. Vi måste stå upp och alla visa att det som händer nu i samhället inte är acceptabelt. Vi måste hjälpas åt med detta! En person är en skillnad, men tillsammans kan vi göra en enorm förändring. Nedskräpning och förstörelse kommer ta lång tid att utrota men vi måste gemensamt ta kampen!