söndag 3 december 2017

Vilket engagemang för julskyltning och marknad

Julmys på Stora torget i Sävsjö
DET VAR INGEN SNÖ eller frost men det blev ändå en julstämning på topp vid söndagens julskyltning och julmarknader i Vrigstad och Sävsjö. Det är så imponerande med allt positivt som händer i vår kommun. Roligt att se så många engagerade som jobbar ideellt för att genomföra dessa uppskattade engagemang!

I SÄVSJÖ VAR DET många som promenerade runt på stan för att köpa lotter och ordna julklappar i butikerna. På Kulturhuset var det full fart med många hantverkare och andra försäljare på plats. Ute på torget var det också aktiviteter där den nya scenen kom väl till pass. På scenen bjöds på barnkör från Höglandskyrkan och där var också "riktiga" tomtar för att ta emot barnens önskningar.
Mathilda Backstig är en av drivkrafterna i samhällsföreningen
här med en kompis i ett marknadsstånd
I VRIGSTAD HAR julmarknaden blivit mycket populär och drar mycket folk. Marschaller, eldar och ljusslingor gjorde atmosfären mysig. Hantverkare och olika försäljare fanns både på torget, på vägen mot Granbacken och inne i det så kallade badhuset.

I VRIGSTAD ÄR DET samhällsföreningen  som skapar den ena aktiviteten efter den andra, evenemang som är långt utöver det vanliga. Exempelvis har David Lindgren, Janne Schaffer med flera de senaste åren varit Vrigstad genom arrangemang ordnade av Samhällsföreningen.  Det är fantastiskt att se vad som kan åstadkommas när olika generationer och erfarenheter jobbar tillsammans!