onsdag 8 november 2017

Högliden till Sävebo på regionmöte som gav kris

Fastigheten Högliden i Sävsjö som nu köpts av Sävebo
HAR VIA WEBBSÄNDNING följt regionfullmäktiges sammanträde. Mest fokus har varit på beslut om budget men på agendan fanns också ett förslag om att försälja fastigheten Högliden till vårt kommunala fastighetsbolag.

JAG TYCKER DET VAR bra att regionen i ett helt enhälligt beslut valt att sälja fastigheten Högliden till Sävebo. Köpet känns tryggt eftersom det i överenskommelsen också finns ett avtal som ger ett långtidskontrakt med regionen om vårdcentral och folktandvård i lokalerna. Att vi i Sävsjö köper Högliden öppnar möjligheten för att i fastigheten samla kommunal verksamhet som idag finns utspridd i andra lokaler. Det innebär att kommunen inte behöver bygga nytt centralkök utan kan vara kvar i detta befintliga kök. Positivt är också att Höglidens matsal kan vara kvar. En bra fastighet i ett bra läge som nu kommer till sin rätt och dessutom genom avtalen med regionen ger plus i kassan för Sävebo.

S- OCH MP-BUDGETEN RÖSTADES IGENOM I REGIONFULLMÄKTIGE och det efter stor dramatik. Genom stöd av V och passivt stöd av Sverigedemokraterna så har nu S och MP skapat villervalla och en regeringskris i regionpolitiken. Kommer styrande alliansen att avgå nu? För min del bedömer jag det som omöjligt att man ska styra med oppositionens budget. Därför är enda alternativet att lämna över ansvaret till S-MP att ta över styret för att fortsätta arbeta med V och SD-stöd, aktivt eller passivt. Dessa fyra partier bör nu gemensamt visa ansvar och reda ut den regionkris som de själva skapat.
    Jag tycker det är tråkigt att regionpolitikerna inte förmår att föra konstrutiva blocköverskridande samtal och söker lösningar för regionens bästa. Nu försätter man hela region Jönköpings län i gungning med sitt ansvarslösa beteende. Sjukvård, regional utveckling, infrastruktur, kollektivtrafik och andra viktiga frågor blir beroende av hur ett nyckfullt parti med rasistiska rötter agerar.