söndag 19 november 2017

HA-74, Sävsjö IBK, J-Södra och Tomas Samuel

World Value Survey visar att Sverige är världen mest
sekulariserade land. Något som är ett bekymmer när vi
nu tar emot så många människor från muslimska länder
VI SATT ETT HELT GÄNG bänkade framför TV:n för att heja på J-Södra i sista kvalmatchen mot Trelleborg. Trots en bra kämpainsats så räckte det inte så nu är man tillbaka i superettan igen. Tråkigt för hela regionen att vi inte längre har något allsvenskt fotbollslag.
    Bättre gick det för våra lokala hockeyhjältar, HA-74, som klämde till Grästorp med 1-6. En match som säkert betyder mycket för självförtroendet. Sävsjö IBK visade också vilket bra lag man är genom bortavinst över Willands IBK med hela 6-10.

SÖNDAGAR BÖRJAR FÖR OSS oftast med ett besök i kyrkan. Det känns bra och välgörande att få möta andra gudstjänstfirare, få del av Guds ord, vara med i bön och sång.
    Idag lyssnade vi till ett viktigt budskap av Tomas Samuel. Han är uppväxt i Irak och var en starkt troende muslim. I sitt hemland kämpade han för att värva andra muslimer till kriget mot USA 2003. Hans starka religösa övertygelse ledde honom till en webbplats där han kom i kontakt med kristen tro och så småningom började han även läsa i bibeln. Nu är han en kristen och reser runt, bland annat i Sverige, för att berätta om sin erfarenhet och för att dela med sig av sin kunskap om muslimsk tro.

NÄR VI NU HAR MÅNGA muslimer i våra bygder är den kunskap som Tomas Samuel delade med oss Stockarydsbor viktig. Vi behöver kunskap om den Islamska världsbilden och förstå hur en muslim tänker. Vi behöver inse att många muslimer är starkt övertygade religiösa människor. De vill gärna samtala om andliga frågor och vi behöver bli bättre på att argumentera och diskutera både trosfrågor och värderingar med muslimskt troende männikor. Vårt största bekymmer för en inkludering är att vi idag har ett så sekulariserat samhälle och frågor om tro ses ofta som något som bara hör hemma i den privata sfären. För mig var det mycket intressant och viktigt att få lyssna till Tomas Samuel både som kristen men också som kommunföreträdare!