fredag 24 november 2017

Gummifabriken mötesplats för nätverk med kollegor

Här ska såsmåningom bli entrén
till "nya" Gummifabriken
DET VAR INTRESSANT att denna gång få vara i den omtalade Gummifabriken med vårt nätverksmöte för kommunalråd och kommunchefer. Gummifabriken är industrihistoria i Värnamo och var en stor arbetsplats där det under fabrikens storhetstid jobbade 900 personer i den 20.000 kvadratmeter stora fabriken. Det tillverkades allehanda produkter i gummi. Exempel är däck till cyklar, mopeder och motorcyklar.  Men det gjordes också hockeypuckar, stövlar regnrockar och tätningslister.

GUMMIFABRIKEN ÄR IDAG under vingarna på Värnamo kommun genom ett kommunägt bolag. Det görs en mycket stor satsning på att göra om de gamla slitna lokalerna till en toppmodern anläggning för utbildning, näringsliv och kultur. Tanken är att huset ska bli en motor för tillväxt. Ombyggnationen har varit minst sagt strulig och kostsam men enigheten är stor bland de politiska partierna i Värnamo om att Gummifabriken trots det ska färdigställas enligt visionen.

JÖNKÖPINGS UNIVERSITET ansvarade för att hålla ihop det nätverksmöte som vi hade i Gummifabriken. Denna gång medverkade Cecilia Bjursell med att tala över "Samskapande ledarskap".