lördag 25 november 2017

Flygfotogen i Möcklehult och bra med Bengt i region

"VI HAR FÅTT IN EN UPPGIFT om att det nyss skett ett utsläpp av diesel i Möcklehult".  Det meddelandet kom på telefon strax före midnatt. Tack vare mycket duktiga medarbetare har vi sedan meddelandet kom sett till att få koll på läget och allt är nu under kontroll.
    Anledningen till utsläppet var att det pågår kalkning med helikopter i södra kommundelen. I samband med tankning har flygfotogen runnit ut på marken, antingen genom ett handhavande fel eller genom att utrustning har gått sönder. Läckan är stoppad och föroreningen begränsad. På måndag kommer vår miljöchef att vara på plats för att bedöma hur föroreningen ska saneras.

DET ÄR VERKLIGEN att ansvara för en stor diversehandel att ha uppdrag som kommunstyrelsens ordförande. Det är stora och små frågor inom vitt skilda områden som ska hanteras hela tiden. Det är det som gör jobbet så intressant och charmigt! Man vet aldrig vad som kommer att hända, men tillsammans med goda medarbetare och kollegor går det alltid att finna en lösning!

KRISTDEMOKRATERNAS HÖSTKONVENT i Jönköpings län har idag bestämt valsedlar till regionvalet. Det är mycket bra att vi från Sävsjö nu har med Bengt Swerlander som vårt namn på valsedeln för Höglandet. Bengt är en person med kommunpolitisk erfarenhet, just nu med uppdraget att vara vice ordförande i Socialnämnden i Sävsjö. Han är ett känt namn i regionen utifrån sitt engagemang i idrott och genom sitt tidigare jobb som generalsekreterare för Erikshjälpen.
    Bengt behövs i regionfullmäktige för att det ska finnas en röst som ser till att värna om hela Höglandssjukhuset, all dess verksamhet och personal. Han behövs för att de regionala utvecklingsfrågorna ska få mer fokus i regionpolitiken. Bengt behövs i regionen för att kollektivtrafiken ska utvecklas i vår del av länet och för att sätta stopp på övervältringarna av kostnaderna för kollektivtrafik på kommunerna. Bengt har en viktig uppgift i att också axla Anna-Karin Yngvessons föredömliga arbete med att våga ifrågasätta och vara obekväm både i egna partigruppen och i regionarbetet i övrigt. Från nu kommer vi att på Höglandet kampanja för KRYSSA BENGT i regionvalet!

Läs mer om Bengt Swerlander på denna länk:
https://www.vn.se/article/engagemang-ar-roda-traden/