tisdag 21 november 2017

Fler träd ger mer välbefinnande än rejäl löneökning

Denna Powerpointbild visade idag hur oerhört hälsosamt det är med träd!
NÄR LÄNSSTYRELSEN bjudit in Vetlanda- och Sävsjö kommuner för att redovisa och samtala om Grön handlingsplan för Jönköpings län så blev träd och skog i fokus. Många av oss höjde på ögonbrynen när vi fick veta hur mycket träd och natur betyder för vår hälsa. Men detta var inget nytt utan visst något som forskare har sett sedan länge. En forskarstudie har exempelvis visat att 10 extra träd i sin boendemiljö ger samma upplevda välbefinnande som en löneökning på 80 000 kronor. Det ger en livslängdsförlängning med i genomsnitt 7 år! Inte visste jag att träd i vår närhet är så viktigt och påverkar oss så mycket!

VI FICK EN BRA GENOMGÅNG av förslaget till Grön handlingsplan för Jönköpings län. Det gavs också redovisningar och flera goda exempel från både Vetlanda och Sävsjö kommuner. Vårt uppdrag är nu att komma med våra synpunkter till Länsstyrelsen i ett så kallat "Remissvar", detta ska inlämnas under februari. Förslaget till Grön handlingsplan och mer information finns på Länsstyrelsens hemsida på följande länk:
http://www.lansstyrelsen.se/Jonkoping/Sv/miljo-och-klimat/miljomal/atgarder-uppfoljning/gron-handlingsplan/Pages/default.aspx