onsdag 18 oktober 2017

Plusenergiforum bra mötesplats och viktig information

Erik Orvarsson berättade om sin villarenovering som gjordes
framgångsrikt enligt den så kallade Kyotomodellen
ENERGIKONTOR NORRA SMÅLAND arrangerade på onsdagen ett Plusenergiforum på Spira i Jönköping. Dagen var skapad med syftet att vara en regional arena för samtal, information och diskussion inom förnybar energi, energieffektivisering, hållbara transporter och hållbart byggande och renovering.

FÖR MIN DEL LYSSNADE jag bland annat till ett mycket bra men oroande seminarium med Mikael Karlsson, KTH. Han visade tydligt att vår passivitet i klimatfrågan är dyrare än att vidta kraftfulla åtgärder. Det kanske mest fascinerande inslaget under dagen var när Villaägaren Erik Orvarsson berättade om hur han byggt om sin energislukande 70-talsvilla till att bli Sveriges mest energieffektiva hus. Han gick från 30.000 kronor om året i energikostnad till nästan 0 kronor. Plusenergiforum gav under dagen mycket viktig information och blev precis som var tänkt en bra mötesplats!

JAG HAR IKVÄLL tittat på HA74 mot Tyringe via den direktsändning som ordnas av Smålands Dagblad. HA gjorde en hygglig match och kunde med lite flyt tagit poäng men det ville sig inte riktigt denna gång heller. Men trots allt stod vårt hockeylag för en ordentlig kämpainsats. Jag uppskattar att Hallpressen bjuder oss med abonnemang på denna fina hockeyservice.