måndag 16 oktober 2017

Bra utbildning om offentlig upphandling och fullmäktige

Anna Ulfsdotter Forssell talade om LOU
VI SOM HAR ORDFÖRANDEUPPDRAG i kommunens styrelser och nämnder var under måndagen inbjudna till Nässjö stadshus för utbildning i Lagen om offentlig upphandling, LOU. Upphandling är en viktig kommunal fråga och det är för oss viktigt att ha koll på reglerna.

UTBILDARE VAR advokaten Anna Ulfsdotter Forssell och hon gav en grundläggande och bred utbildning om det omfattande regelverk som finns kring just offentlig upphandling. Hon gav också konkreta tips om hur vi som kommuner kan ställa krav, exempelvis på djurskydd. En bra utbildning och roligt att vi tillsammans som ordföranden kunde delta i denna viktiga dag.

KOMMUNFULLMÄKTIGE hade sitt möte under måndagen. Vi fick en bra information om samarbetet "Finsam" där vi i Sävsjö kommun tillsammans med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region jönköpings län gör insatser för att få personer långt från arbetsmarknaden in i sysselsättning. Det blev en debatt om delårsrapporten där jag i mitt anförande utgick från inledningen som du kan läsa på följande länk:
http://savsjo.blogspot.se/2017/10/delarsrapport-visar-stark-ekonomi-i.html

Du kan läsa Sävsjöappens refereat från fullmäktige på följande länk:
http://www.savsjoappen.se/view/ads/?id=21916

Du kan du läsa referat i Smånads Dagblad på denna länk:
https://www.smalandsdagblad.se/article/ris-och-ros-under-budgetdebatt/