söndag 8 oktober 2017

Intressant att följa partiledardebatt

Partiledardebatten i SVT
FÖR OSS SOM ÄR ENGAGERADE i politiskt arbete var förstås söndagskvällens partiledardebatt ett måste. Särskilt intressant denna gång var att se hur den nya moderatledaren, Ulf Kristersson, skulle fungera i sin nya roll. Företrädaren, Anna Kinberg Batra, petades för att hon ansågs vara stel och otydlig. Nu var det upp till Kristersson att visa sig rak och tydlig. Han gjorde väl en hygglig debatt var lågmäld men svävande i många svar.

SOSSARNA PARTILEDARE HADE DET svettigt under debatten och han fick uppenbara bekymmer att försvara sin politik. Jobbsatsningarna har misslyckats och trots en osedvanligt stark högkonjunktur så minskar inte långtidsarbetslösheten. Regeringens arbete för att öka etableringen av framför allt nyanlända är tyvärr ett stort misslyckande. Statsministerns besked att han tycker att nyanlända ska röja sly och rensa stränder bara bekräftade bristen på åtgärder som gör att nysvenskar inkluderas i samhället.

EBBA BUSCH THOR är en duktig debattör och gjorde även i denna partiledardebatt en god insats. Jag tror att hon kommer medverka till att Kristdemokraterna så småningom kommer lyfta i opinionen. Vänta ska ni få se!