onsdag 13 september 2017

Statistik visar att lantbrukarna är i ekologisk topp

Ekologiskt odlade jordärtskockor
ATT SÄVSJÖ KOMMUN nu har klättrat upp till att bli en av de allra bästa i landet när det gäller andelen ekologisk jordbruksmark var en av dagens riktigt positiva nyheter!
     Det var av vår hållbarhetsstrateg, Veronika Johansson, som jag idag fick del av ny statistik från Sveriges Ekokommuner. Sammanställningen visar att 30 % av kommunens åkermark är ekologisk. Detta ska jämföras med riket där medel är knappt 15 %. Sävsjö kommun delar första platsen i länet med Aneby och ligger av alla Sveriges kommuner på en mycket hedrande sjunde plats. En mycket bra placering!

FÖR MIG VISAR statistiken att våra lantbruksföretag är miljömedvetna, handlingskraftiga och ligger rätt i tiden med satsningen på att öka produktionen av ekologiska livsmedel!

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Skillnaden i beskattning mellan pensionärer och löntagare är orättvis. Jag tycker det är bra att mitt parti sedan flera år drivit att skillnaden ska tas bort och att vi alla skulle få vara med och finansiera detta genom höjd moms med en ynka procent. Idag har regeringen visat att de tagit intryck av förslaget att sänka pensionärsskatten och de säger sig ha ambitionen att sänka den stegvis fram till 2020 då den ska vara borta. Ett steg i rätt riktning av regeringen men de borde haft modet att gå hela vägen ut och sett till att skatten togs bort redan 2018.