torsdag 14 september 2017

Om misstroende och att unik miljö inspirerar till höglandssamarbete

Wiredaholmssäteri vackert belägen vid en sjö.
TORSDAG, FREDAG är kommunchefer och kommunstyrelseordföranden i Vetlanda, Aneby, Nässjö, Eksjö och Sävsjö samlade på Wiredaholms säteri. På dagordningen finns samtal om hur verksamheten i vårt gemensamma kommunalförbund ska utvecklas och vad som behöver förändras och stärkas för att möta framtidens utmaningar.

VI BRUKAR ORDNA sådana här överläggningar en gång om året och denna gång är Aneby värdkommun, det är därför vi är på Wiredaholms säteri. Det är inspirerande att vara i denna vackra och historiska miljö med anor tillbaka i 1700-talets Småland!

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Noterar att försvarsminister Peter Hultqvist sitter säkert eftersom Alliansen inte kunnat enas om misstroendevotum. Han har förvisso gjort ett allvarligt misstag eftersom han inte fört vidare den information han haft om skandalen på Transportstyrelsen till statsministern. Men sammantaget gör han ett bra jobb, är förtroendeingivande och gör, vad jag kan se, ett utmärkt jobb. Med allt det som händer i omvärlden och i Sverige behöver vi en försvarsminister av hans kaliber.
    För min del tycker jag att de senaste månadernas ständigt upprepade hot om misstroendevotum inte varit bra. Min bedömning är att det tyvärr skadat alliansens trovärdighet som regeringsalternativ, i synnerhet när man inte klarade att hålla ihop i ett gemensamt agerande. Att Peter Hultqvist inte skulle fällas var jag helt övertygad om redan för flera månader sedan och skrev det också här på bloggen i juli. Du kan läsa inlägget på följande länk: http://savsjo.blogspot.se/2017/07/bra-med-smalanning-som.html