fredag 22 september 2017

Bilfri dag i centrum och tankar om ny myndighet

SOM EN DEL AV LÄNETS KLIMATVECKA ordnades det under fredagen en bilfri dag mitt i Sävsjö centrum. Reaktionerna har varit lite olika och det märks att vi i våra bygder gillar våra bilar. Vi är helt klart bortskämda med att kunna ta bilen ända fram till dörren dit vi ska.
    Syftet med den bilfria dagen har varit att få fler att inse att man kan avstå från bilen och kanske i stället välja att promenera eller cykla. Under dagen har det ordnats en lång rad aktiviteter och varit flera utställare och organisationer på plats för att ge information. Exempelvis var Dans fritidsbod med för att visa el-cyklar och Fordonsgas i Sverige AB berättade om fördelarna med att välja gasbil. Jag tycker det är bra att vi i Sävsjö kommun gör aktiviteter kopplade till klimatveckan och försöker drar vårt strå till stacken för att skapa ett hållbart samhälle!
Representanter för Naturskyddsföreningen Energirådgivning i
Vätterbygden AB och Sävsjö kommun var på plats.
Den legendariske journalisten "Lacke" tittade på de
el-cyklar som Dans fritidsbod visade upp
Niklas Sunnerhäll från Fordonsgas i Sverige AB visade en bil som drivs av fordonsgas, berättade om
fördelarna med gasdrift och kunde ge instruktioner om hur man tankar
DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Läste idag att regeringen vill samla ansvaret för IT-säkerhet på en myndighet. Så bra tänkte jag, det behövs verkligen ordning och reda inom detta område.  Läste sedan att civilminister Ardalan Shekarabi (S) kommer starta en helt ny myndighet för detta till en kostnad av 200 miljoner, då blir jag mer tveksam. I Sverige verkar det som att varje gång någon brist uppdagas startas en ny myndighet. Just nu finns i vårt land 335 olika myndigheter som finansieras av dig och mig. Någon av alla dessa myndigheter borde kunnat ta sig an de nya och utökade uppgifterna som avser IT-säkerhet. Utan att begripa detta fullt ut tror jag det vore möjligt att sanera bland alla dessa myndigheter. Första steget måste vara att stoppa tillskapandet av nya myndigheter.