tisdag 8 augusti 2017

Tyckt om politik i Sävsjö

UNDER SIGNATUREN "En Sävsjöbo" ställs några frågor och tycks till på insändarsidan i dagens lokaltidning.

FÖRST FRÅGAS om vad som krävs för att bli en politiker och skribenten tycker inte det längre räcker med bondförnuft. Han anser det behövs utbildning för att vara politiker.
     Mitt svar är att det behövs både politiker med högre utbildning och personer med olika erfarenheter. Det är viktigt med en stor bredd på kandidaterna som nomineras. Vem som sedan får ansvar avgör väljarna. Det är "En Sävsjöbo" och de andra röstberättigade som avgör vilka politiker som ska bli förtroendevalda.

INSÄNDAREN TYCKER de med hög ålder ska dra sig tillbaka och släppa fram unga utbildade män och kvinnor. Jag tycker det är viktigt att vi får en stor bredd i politiken och att det finns både unga och äldre men också personer med olika ursprung och yrken. Generellt behöver vi i Sävsjö fler ungdomar som engagerar sig i politiken. Det är därför en stor utmaning för oss som varit med lite längre och för de politiska partierna att verkligen jobba hårt för att rekrytera unga personer till politiska uppdrag.

JAG TYCKER "EN SÄVSJÖBO" själv ska engagera sig istället för att sitta på åskådarläktaren och kritisera. Vi i de politiska partierna vill ha fler medlemmar och fler som engagerar sig. I ett politiskt parti så ges möjligheten att påverka. Dessutom är det politiska arbetet intressant och roligt, iallafall för det mesta!