tisdag 22 augusti 2017

Riksväg 30 och GC-väg i Rörvik på utskott

Gul sträcka av GC-väg i Rörvik
görs som etapp 1
FLERA OMDISKUTERADE VÄGAR och gång- och cykelstråk var på agendan när kommunstyrelsens utskott idag började höstens arbete.

EN TJÄNSTESKRIVELSE från utvecklingschef Kristin Nilsdotter Isaksson antogs som svar på remiss om riksväg 30.
    Sävsjö kommun avvisar Trafikverkets förslag om hastighetssänkning till 80 km/h. Vi konstaterar att de synpunkter som gav regeringen anledning att upphäva Trafikverkets tidigare hastighetssänkning inte har beaktats. Exempelvis har inte möjligheterna till att istället göra kapacitetshöjande åtgärder redovisats.
    Likartade yttranden som det som Sävsjö har tagit fram görs av Växjö, Vaggeryd och Jönköpings kommuner. Även flera samhällsföreningar och Region Jönköpings län yttrar sig för kapacitetshöjande åtgärder och bibehållen hastighet.

GÅNG- OCH CYKELVÄG UTMED väg 744, vid sjön Allgunnen i Rörvik, diskuterades. Ett enigt utskott godkänner att planläggning och genomförande av denna GC-väg får göras på kommunens bekostnad. Vi konstaterar att Sävsjö kommun åter tvingas ta kostnader för något som fullt ut egentligen är statens ansvar.

I ÖVRIGT avhandlades frågor om Klimatråd, skatepark, integrationsprojekt, julgranar och annat både stort och smått. Återkommer här på bloggen framöver till en del av dessa ärenden