fredag 18 augusti 2017

Energirådgivning, Nya Musik och Celebration

Roland Bjurenstedt visar en nyinkommen bok
JAG HAR IDAG varit i Jönköping, tillsammans med vår Miljö- och hållbarhetsstrateg Veronika Johansson, för att med företrädare för Jönköping, Vaggeryd, Mullsjö och Habo samtala om vårt gemensamma bolag för energirådgivning. En bra verksamhet som vi vill utveckla och förnya för att möta framtidens krav.

NÄR JAG BESÖKER Jönköping så passar jag på att emellanåt titta in på Nya Musik. En fantastisk musikaffär och missionsbokhandel som andas atmosfär, har enorm kunskap och ett stort utbud. Intressant att få kolla på det senaste inom musiken och även kunna provspela olika musikinstrument. Värdefullt att även få del av det senaste inom kristen litteratur.

JAG FICK EN PRATSTUND med Roland Bjurenstedt en av ägarna. Han berättade att över Sverige så tvingas många missionsbokhandlar slå igen. Men Nya Musik går mot strömmen och utvecklas väl. Stolt berättade han att de nu är uppe i en omsättning på ca 35 miljoner om året och har hela 14 anställda. Roland berättade om hur butiken startades 1954 av hans pappa Axel Bjurenstedt. Trots motstånd och att många var tveksamma så lyckades han lägga grunden för denna framgångsrika affär.

UTVECKLINGEN HAR varit stor och idag kan man handla via webben och köpa via postorder. Men inget går upp mot att besöka butiken. Här möts människor och alla kan få bra tips, råd och vägledning. Här får man hjälp med allt inom sång och musik! Det finns också ett stort utbud av presenterartiklar. Nya Musik är en stor tillgång!

LÖRDAGEN HAR JAG VIKT FÖR SÄVSJÖ CELEBRATION. Hoppas du kommer med till denna härliga största och bästa endagsfestival! Läs mer på http://savsjocelebration.se/. Biljetter kan köpas vid entrén, hoppas vi ses!