tisdag 15 augusti 2017

Bra jobbförslag och Celebrationbiljetter

Biljetter till Sävsjö Celebration fixade!
Vi har i Sävsjö kommun prioriterat aktiviteter för att unga och nyanlända ska komma i sysselsättning. Vår arbetsmarknadsenhet/jobbhuset gör ett bra jobb och nu engageras också Aleholmsskolan i ett särskilt integrationsprojekt. Tyvärr har vi i detta arbete inte alls fått den statliga uppbackning som vi önskat.

JAG BLIR DÄRFÖR GLAD över det förslag som KD-ledaren Ebba Busch Thor och Allianspartierna presenterat idag. Förslaget skapar inträdesjobb för att fler ska komma i arbete. Det riktar sig till nyanlända (under de fem första åren i Sverige) samt unga upp till 23 år utan fullständig gymnasieutbildning. Lönen ska uppgå till 70 procent av rådande ingångslön i branschen, upp till ett tak om 21 000 kronor i bruttolön per månad. 30 procent av arbetstiden avsätts för att lära sig arbetet eller utbildning. Ett bra förslag som jag tror många företagare kommer välkomna!

PÅ LÖRDAG ÄR DET SÄVSJÖ CELEBRATION! Hustrun och jag har nu fixat biljetter. För vår del så köpte vi av Hultsjö IF och därmed får de också en del av biljettintäkten. Det är otroligt bra artistutbud, aktiviteter för hela familjen, bilutställning och mycket mer. Läs om festivalen på deras hemsida http://savsjocelebration.se/ och köp biljetter du också!