fredag 2 juni 2017

Besöksnäring och fantastiska musiker & sångare

Helene Berg visade kedjan med alla beslut som vi tar vid
bokning av en resa
Det blev idag en tripp till Badhotellet i Tranås för bolagsstämma med Smålands Turism AB. Dagen inleddes med ett par föreläsningar. Magnus Johansson och Mina Mashouri från företaget Bisnode visade statistik om utvecklingen för besöksnäringen. Roligt att redovisningen visade god utveckling i länet och att Sävsjö ligger mycket väl till!
   
HELENE BERG, Regional Director Europe, berättade om besöksnäringen ur ett globalt perspektiv. Befolkningen i världen, i synnerhet i Europa, blir äldre, rikare och friskare. Detta ger större anledning än någonsin att satsa på denna grupp. Helene berättade också om hur beteendet vid bokning av resmål har förändrats. Sociala medier och stora plattformar får en allt större betydelse. Däremot är tidigare trenden med att lägga information i appar på väg bort. Helene avslutade med en uppmaning till besöksnäringen och kommunerna "Det finns numera en global affär där måste era produkter upp på hyllan"

PÅ EFTERMIDDAGENS BOLAGSSTÄMMA fick jag förtroendet att sitta som ordförande. Blev lite stökigare än normalt med diskussioner så väl som yrkanden på punkten budget och verksamhetsplan. Så småningom enades stämman om att ordna en extra bolagsstämma efter sommaren. Innan denna extra stämma ska budget och verksamhetsplan diskuteras vid ett ägarsamråd i ett möte mellan kommuner och region.

I kväll fick vi vara med på en schysst skivinspelning
I KVÄLL HAR ANNETTE OCH JAG varit med på en skivinspelning i församlingen Guds krafts lokaler, Sävsjö. Otroligt skickliga sångare och musiker hade arrangerat nio låtar och av dessa hade man skrivit sju själva. För oss förstås lite extra roligt att vara med eftersom vår äldste son var med och spelade bas! En stor tillgång att vi i vår kommun har så många bra musiker, körer och solister!