onsdag 3 maj 2017

Världens bästa kundmöte med Niclas

Niclas Lindqvist en engagerad föreläsare
Sju principer för att det ska bli ”Världens bästa kundmöte” lovade vårt Näringslivsbolag, SNAB, att ge kunskap om på dagens företagsfrukost! Föreläsare var Niclas Lindqvist, säljcoach på Kundfokus AB. Under en dryg timma fick vi del av en rad verktyg, tips och nya kunskaper som är till nytta när man vill utveckla sin kommunikation.
    Mest var det riktat som hjälp för företag att utveckla kundrelationer, men det var också flera delar som kan tillämpas för oss som kommun.
    Niclas visade med flera exempel att utbudet idag är så stort att det oftast finns ett flertal produkter och tjänster som är likvärdiga i pris och prestanda. Det som avgör hur vi handlar beror på om vi tycker om det vi ska köpa tillför något mervärde. Ju mer komplex en produkt eller tjänst är ju mer känsla avgör vårt val.

DE SOM VILL OSS VÄL OCH BRYR SIG OM OSS är de som vi helst vill ha relationer med enligt Niclas. Vi går till människor som tror att de kan hjälpa oss. Det handlar om trovärdighet och förtroende, något som man efterhand målmedvetet måste bygga upp för att lyckas.
    Hur vi kommunicerar med vår framtoning är också viktigt. Kroppsspråk, tonfall och hur vi framstår är viktigare än de ord vi använder. Ord svarar nämligen bara för sju procent av vår kommunikation. En annan viktig faktor är att ha en positiv attityd, att man visar trivsel, glädje och har humor. Tack Sävsjö Näringsliv AB och Niclas Lindqvist för en givande föreläsning!