fredag 3 mars 2017

Edward gav positiv energi efter sega möten

Gatumusikanten Edward G Rangström var dagens artist när det var dags igen för Sävsjö Celebration att bjuda Sävsjöborna på Fredax Celebration. Med en härlig blandning av läsarsånger, personligt framförda med en skön känsla av country och blues, blev det en trevlig musikalisk upplevelse.

Fängslande också att höra Edward berätta om sin livsresa som varit kantad av bekymmer, missbruk och sjukdom men där han idag genom sin musik försöker hjälpa andra som hamnat på livets skuggsida.

 Det var genom kontakt med några kristna ungdomar i Sävsjö i början av 90-talet som Edward kom i kontakt med kristen tro och fann en vändning i sitt liv. Han är en riktig göteborgare, men trivs i våra bygder och hyr ett litet soldattorp i vår kommun. Önskar Edward all lycka och framgång i sin mission att hjälpa andra genom sin musik.

Har under några dagar varit i Nässjö på regionala möten. Infrastrukturmötet i går förmiddag var bra och informativt. I går eftermiddag och idag möte med nätverk av kollegor som är ordföranden i kommunstyrelsen. Tyvärr denna gång en föreläsare om kommunikation och motivation som ur mitt tycke inte höll måttet. Denne visade dessutom det dåliga omdömet att själv använda ovårdat språk och inledde sin föreläsning med att beskriva substantiv, adjektiv och verb utifrån hur dessa ord kan användas i förhållande till grova svordomar. I övrigt förstås trevligt träffa kollegor men för min del tycker jag det ordnas allt för mycket regionala möten, sammanträden och föreläsningar som är slöseri med allmänna resurser och där deltagande är bortkastad tid.

För mig kändes det befriande att åter få komma tillbaka till Sävsjö och att dessutom avsluta helgens arbetsvecka med att lyssna till Edward G Rangström blev en skön kick av positiv energi!