onsdag 15 februari 2017

Hemsida på G och njutbar lunchpromenad

Njutbar lunchpromenad i Tällevadsskogen
Hur ska vi utforma och förbättra kommunens hemsida? Det var den stora frågan när kommunens förvaltningschefer och vi som är ordföranden i styrelser och nämnder träffades idag. En rejäl omdaning behövs och vi var nog rätt överens om att den ska vara enkel och funktionell. Den måste fungera lika bra oavsett om man besöker den via en dator, läsplatta eller mobiltelefon.

Som vi ser det ska hemsidan vara basen i kommunens offentliga kommunikation och utvecklas mot ett bli ett digitalt servicecenter. Vi tror att medborgare förväntar sig att det ska gå att göra de flesta kommunala ärenden direkt och digitalt 24 timmar om dygnet och 7 dagar i veckan. Arbetet fortsätter med mål om att den nya sidan ska bli klar under året.

Efter att varit i möte hela förmiddagen var det njutbart att få komma ut i friska luften och gå min favoritrunda i Tällevadsskogen som en lunchpromenad. Härlig blå himmel, värmande solsken, dagsmeja och fåglar som kvittrar av glädje för att de anar att våren snart är på gång. Fantatiskt!