fredag 6 januari 2017

Rätt dag för brasa och Sjödin

Efter att alltid levt med vedeldning som uppvärmning så installerade vi för några år sedan en bergvärmepump. Något av det bästa vi gjort! Det är smidigt och har fungerat alldeles utmärkt med ett undantag. När temperaturen går ner till 15 minusgrader eller lägre så orkar inte pumpen med att prestera tillräckligt mycket behaglig värme till vårt gamla hus från 1956. I dag var en sådan dag när temperaturen på vårt köksfönster visade på drygt 20 minus vid 7 tiden på morgonen. Som tur är har vi gjort vad rörmokarna kallar en "Stockarydsinstallation". Det innebär att den gamla vedpannan med sin förugn finns kvar och den kan tändas upp för att producera tillskottsvärme. Dessutom har vi i vårt hus ordnat en braskamin i köket så varmt och gott har det varit hemma hos oss, trots bitande köld utomhus.

Har för min del kollat på webinarier för det uppdaterade bildredigeringsprogramet, Capture One, lärorikt och intressant, Webinarier är verkligen något jag rekommenderar, ett modernt bra sätt att lära sig mer och digitalt delta tillsammans med andra.

Har också läst Tomas Sjödins bok "Den som hittar sin plats tar ingen annans". Tomas Sjödin har en mycket fin formuleringskonst och förmedlar ett intressant, tänkvärt budskap. Känner igen en del av tankarna i boken från det Vinterprogram som han hade på radion för några veckor sedan. Han skriver "Den som blir sedd med tilltro växer. Den som hittar sin  plats i tillvaron slår ut i blom och tar på något förunderligt sätt ingen annans plats. Bara sin egen." Han beskriver i boken hur många det finns som inte hittat sin plats och att vi har ett samhälle med många outslagna blommor. Helt rätt, är viktigt att ständigt vara beredd att justera kursen för att finnas på det som är min rätta plats i tillvaron och även försöka hjälpa andra att också hitta sina vägar för att komma rätt.

Fascinerades av Tomas kapitel om myrsteg. Kan kännas som att världen är på fel väg och det är mycket som är dystert. Men när många gör små steg i rätt riktning så kan det ske en enorm förändring, En positiv myrstegsrevolution! Tack Tomas Sjödin för att du formulerat din visdom och dina tankar i boken "Den som hittar sin plats tar ingen annans"!