måndag 9 januari 2017

Jag utmanar dig som företagare att ta emot sommarjobbare!

Malin Axelsson, Wilma Andersson tillsammans med
Wilmas farmor Kerstin Andersson ordnade i somras själva
ett mycket uppskattat Café i Hetseryd som sommarjobb
I vår kommun har vi under många år satsat ordentligt på att i princip alla 16-17 åringar ska ha ett sommarjobb. Vi tycker det är viktigt att ungdomar tidigt får känna på arbetslivet, skapar relationer med företag och i en del fall får testa att vara egen företagare.

Det är också viktigt för oss i kommunen att ta emot sommarjobbare för att ungdomar ska få mer kunskap om arbete inom kommunens olika verksamheter. Sommarjobben blir ett sätt för oss att visa de många intressanta jobb som finns inom exempelvis vård och omsorg!

Tyvärr har det under flera år varit alldeles för få företag som tagit emot sommarjobbare. I år hoppas jag att det blir ändring! Har du som företagare eller förening möjlighet att ta emot en sommarjobbare/feriepraktikant så hör av dig allra senast 19 mars med en intresseanmälan till:  www.savsjo.se/naringsliv/ta-emot-en-sommarjobbare.html

Genom att ta emot sommarjobbare gör du en viktig insats för våra ungdomar! Antar du utmaningen att i sommar ta emot några ungdomar på just ditt företag?